Назад к списку

Що таке "антикафе"? Які правила перебування, та що саме пропонують антикафе у Львові. Різновиди антикафе, які має Львів за типами послуг.

Антикафе подобається молоді можливістю заводити нові знайомства та проводити час граючи у настільні чи комп'ютерні ігри. А ті старші йдуть в тайм клуб розслабитися після роботи або навпаки працювати у вільному просторі (коворкінг). Проте опинившись вперше в антикафе — багато хто також відзначає оригінальність формату та креативний інтер'єр закладів.

Насправді, головна сама ідея антикафе — так називають заклади, де оплачується лише час перебування із можливість дозамовити страви на барі або замовити ззовні, залежно від політики закладу.

Опинившись усередині такого антикафе вам потрібно думати лише, скільки коштує час перебування у закладі, переважно всі розваги входять у вартість перебування.У це важко повірити, але всі розваги всередині закладу під вивіскою «антикафе» для всіх відвідувачів без додаткових доплат! 

Суть антикафе 

Ми вже звикли, що ресторани та кафе змагаються у крутості дизайну інтер'єру та для залучення відвідувачів на столах іноді можна помітити нарди чи шахи. Втім, будь-які ігри та інтер'єр у закладі - суть антикафе саме в тому, що відвідувачі платять лише за час щохвилини. Також чимало закладів із комп'ютерними іграми, але найчастіше з різними приставками Sony PlayStation, Xbox, Nintendo Wii та інші.

 В антикафе найчастіше ви знайдете цілі колекції настільних ігор від класики до сучасних новинок.Антикафе, як бізнес, окупається за рахунок постійного потоку відвідувачів. Успіх залежить від розташування тайм кафе, активності та чисельності місцевої молоді, правильному комплексному просуванню в соцмережах та взагалі мережі інтернет. Звичайно, також важливо який вантикафе інтер'єр і набір настільних, комп'ютерних ігор, різноманітність та якість організації цікавих заходів. Особливою популярністю користуються антикафе з окремими кімнатами, що дозволяє проводити тренінги, ігротеки та повсякденний прийом відвідувачів одночасно.


Чому тайм кафе набирають популярності у всьому світі 

Потрібно відзначити, що багатьом спочатку дивно платити за час, щоб спілкуватися за чашкою кави-чаю і грати в настільні ігри. Адже здавалося б досить знайти пристойне звичайне кафе, заплатити за чайник чаю та сиди хоч півдня спілкуючись із друзями. Також легко знайти заклад, де дозволять грати в принесені з собою настільні ігри (щоправда, виникає необхідність носити з собою «настілки»).Тільки вийти за звичні рамки правил поведінки хоча б трохи далі у звичайному кафе навряд чи вдасться. Наприклад: ви любите гарні інтер'єри і прийшли в розкішне кафе, де вам, напевно, заборонять пити принесені з собою напої. Таким чином, фактично навіть у XXI столітті більшість закладів «громадського харчування» ненав'язливо нав'язує вам вже застарілий певний формат: шикарний антураж має на увазі дорогу нібито вишукану їжу. А якщо ви хочете дешеву, але улюблену піцу - доведеться йти в галасливу піцерію, що не дуже романтично. У результаті похід до ресторану на 1-2 години вийде дорожче, ніж у антикафе посиденьки цілий вечір. Але найважливіше, безперечно, відчуття неформальної вільної атмосфери. Щоб зрозуміти зростання популярності тайм клубів перерахуємо, що можна робити в антикафе, але зазвичай недоступно у звичайних кафе:

- У деяких антикафе можна приносити свою їжу, іноді вам пропонують знижки на доставку піци або іншої їжі з ресторанів.

- Практично в кожному є настільні ігри або відеоприставки з класичними та сучасними іграми, що дозволяє весело проводити час із компаній та невимушено знайомитися.

- Фрілансерам або іногороднім працівникам сфери IT подобається вільна територія з безкоштовним wi-fi та у деяких з них резидентам постійним безкоштовні чай/кава, печиво + «зручності». Причому антикафе коворкінг часто виходить дешевше, ніж оренда офісу подобово, оскільки завжди є якийсь стоп чек в антикафе (наприклад, оплата щохвилини, але після 4-5 годин і до кінця дня безкоштовний).


Антикафе плюси та мінуси

Усі ті, хто більше одного разу зайшов у тайм клуб, уже залучені до субкультури вільного простору, де час — гроші. Є чимало переваг, які відкриває новий формат тайм клубів:

- Для зайнятих людей хороший варіант невимушено розширити своє коло спілкування та відмінний шанс знайти друзів і можливо навіть кохання.

- Якщо ви щойно приїхали до міста — достатньо відвідати місцеве тайм кафе, щоб завести корисні знайомства серед тусовки «своїх».

- Час у так званих інтернет-кафе зазвичай коштує не дешевше ніж ціна часу антикафе. Проте в інтернет-кафе вам нададуть лише доступ до всесвітнього павутиння, а все решта за доплату. У тайм кафе пропонує зону комфорту та вільного wi-fi (іноді і з комп'ютерами) + усіма наявними розвагами.

- Дуже зручно проводити тренінги, фотосесії, концерти, ігротеки (турніри з «настілки» або відеоігор). Адміністрація закладу зацікавлена у відвідуваності та знаходить найкращих організаторів, допомагає їм із цільовою аудиторією антикафе.

- Тайм клуби вже стали звичними точками збору тусовок любителів комп'ютерних та настільних ігор, анімешників, гіків, ITішників та загалом активної молоді. Все залежить від тематики яка довподоби саме Вам.

- Більшість антикафе Ви можете закриття під подію, що дуже складно зробити із класичним кафетерієм.


Хоча консерваторам буває складно зрозуміти та прийняти новомодні тайм кафе, треба відзначити деякі реальні недоліки нового формату:

- У більшості антикафе не можна курити нічого, навіть кальяни.

- Оплата за час є обов'язковою для всіх відвідувачів, тобто складно запросити друзів на вечірку або день народження, якщо вони не згодні платити за свій час, одже усі витрати їх перебування потрібно буде оплатити Вам.

- Нарешті, ви можете любити настільні або комп'ютерні ігри, але не любити занадто багато спілкування або гучні компанії. Якщо ж ви приходите в антикафе попрацювати, можливо, буде складно зосередитися, коли всі навколо розважаються.


Бажаєте забронювати антикафе "під ключ" для святкування свого заходу? Звертайтесь!